Autodief die eind april zijn slachtoffer overreed is opgepakt

Links aan het verkeersbord de praktijk van Marc Blaffart en rechts de wijkpost van de lokale politie.
Mozkito Links aan het verkeersbord de praktijk van Marc Blaffart en rechts de wijkpost van de lokale politie.
De autodief die eind april zijn slachtoffer overreed met de gestolen wagen is opgepakt. De verdachte ging er toen vandoor met de auto van dierenarts Marc Blaffart. Die probeerde de diefstal nog te verhinderen maar kwam onder de wielen terecht.

Het parket Halle-Vilvoorde bevestigt dat de man gearresteerd werd en voor de onderzoeksrechter werd geleid. Het parket vraagt de aanhouding, maar het is niet duidelijk of daarop werd ingegaan. De man die geen gekende verblijfplaats heeft maar uit Ukkel zou komen is geen onbekende voor het gerecht. “Hij heeft al enkele veroordelingen opgelopen voor diefstal en slagen en verwondingen”, weet parketwoordvoerster Carol Vercarre. “Of hij nog gezocht wordt voor andere feiten kan ik niet bevestigen.”

De verdachte ging eind april op een zaterdagmiddag de wachtzaal van de dierenarts in de Brouwerijstraat binnen. Die is opmerkelijk genoeg net naast de wijkpost van de lokale politie gelegen. Toen Marc vreemde geluiden hoorde en vervolgens de wagen hoorde starten ging hij poolshoogte nemen. Hij probeerde de dief nog uit de wagen te trekken, maar die stoof er onmiddellijk vandoor met Marc tussen de wagen en het portier. Bij een manoeuvre in de straat verloor Blaffart zijn houvast en hij kwam over de lengte van zijn lichaam onder de wielen terecht. Als bij wonder hield hij er slechts onder meer gebroken ribben aan over. “Ik ben vooral tevreden dat anderen nu niet meer het risico lopen om hetzelfde mee te maken”, laat de dierenarts weten. “Daarnaast ben ik ook vol lof over het goede werk van de politie.” De wagen, een twaalf jaar oude Hyundai Tucson, is wel total loss. “Hij blies de motor op en moest de auto achterlaten op de Brusselse ring in Anderlecht”, weet Blaffart. “We zijn nu nog aan het bekijken met de verzekeraar wat er moet gebeuren. In ieder geval heb ik echt wel een auto nodig om mijn job te kunnen uitvoeren.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.