In Leuven werden de Cliniclowns ingeschakeld om de allerjongsten een hart onder de riem te steken.
Volledig scherm
PREMIUM
In Leuven werden de Cliniclowns ingeschakeld om de allerjongsten een hart onder de riem te steken. © Photo News

Drie kinderen op vijf komen prik halen na uitnodiging, maar verschillen tussen vaccinatiecentra blijken érg groot

Cliniclowns, Suske en Wiske, of een bezoek aan de aapjes: Vlaanderen haalt alles uit de kast om onze kinderen op kindvriendelijke wijze te vaccineren. Maar vertaalt dat zich ook in een hoge vaccinatiegraad bij onze 5- tot 11-jarigen? Voorlopig staat de teller op 25.796 prikjes en 13.625 weigeringen, zo meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Vijfenzestig procent, dus. Maar die cijfers zijn lang niet netjes verdeeld over alle vaccinatiecentra, waar we grote verschillen noteerden. Een overzicht.

  1. FJC start lotgenotengroep voor mannelijke slachtoffers partnergeweld: “De politie-inspectrice zei: ‘U bent de man dus u bent de dader’”
    PREMIUM
    Mechelen

    FJC start lotgenoten­groep voor mannelijke slachtof­fers partnerge­weld: “De politie-inspectri­ce zei: ‘U bent de man dus u bent de dader’”

    “De politie-inspectrice zei: ‘Geef nu maar toe. U bent de man dus u bent de dader’. Het gaf mijn ex carte blanche voor nog meer geweld.” Een slachtoffer van partnergeweld getuigt over de muur van ongeloof waar hij als man op botste toen hij om hulp zocht en hij is lang niet alleen. Volgens cijfers wordt een man op vijf het slachtoffer van partnergeweld, maar ze worden heel vaak niet geloofd. FJC Mechelen wil het taboe doorbreken en richtte een lotgenotengroep op. Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir kwam maandag luisteren.