Scholen in Aarschot, Westerlo en Diest werden ontruimd na de bommelding.
Volledig scherm
PREMIUM
Scholen in Aarschot, Westerlo en Diest werden ontruimd na de bommelding. © Bollen/Faroek

Drama verijdeld: valse bommelder had concrete plannen om kind te ontvoeren voor losgeld: “Ik wou gewoon een beetje aandacht”

Westerlo/Aarschot/DiestHij had al een brief opgesteld om losgeld te eisen én een stemvervormer gedownload op zijn gsm. De dertiger uit Diepenbeek die in mei 2019 een valse bommelding deed waardoor 22.000 schoolkinderen geëvacueerd moesten worden, had concrete plannen om een kind te ontvoeren en gegijzeld te houden. Dat bleek woensdag op zijn proces. De man riskeert acht jaar cel. “Ik wou alleen wat aandacht”, zegt hij.

 1. Oppositie hekelt verkavelingsplannen aan Kauwlei: “Kontich-Kazerne wordt stilaan volgebouwd”
  PREMIUM
  Kontich

  Oppositie hekelt verkave­lings­plan­nen aan Kauwlei: “Kon­tich-Kazerne wordt stilaan volgebouwd”

  De verkavelingsplannen achter de Kauwlei leidden de afgelopen gemeenteraad tot een flinke discussie. Niemand blijkt echt enthousiast over het project, maar of het gemeentebestuur ook effectief de verkavelingsvergunning gaat weigeren, is onzeker. “Ik ben hier ook niet blij mee, maar er zitten zeker ook een aantal positieve elementen in dit project”, reageert burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA).
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.