Dorpsplein officieel ingehuldigd

Het Dorpsplein van Bodegem is afgelopen weekend officieel ingehuldigd. Na 33 jaar politiek getouwtrek is het plein een fraaie ontmoetingsplek geworden.

De plannen voor een nieuw Dorpsplein sleepten decennialang aan. De laatste jaren kwam er eindelijk schot in de zaak en na slopende werken is het plein volledig af. Schepen van Openbare Werken Stijn Quaghebeur is erg fier.

"Het is een prachtig plein geworden", zegt hij. "Alles is vernieuwd: riolering, wegdek, elektriciteitspalen... In totaal legde de gemeente 500 meter nieuwe weg aan. Het plein is de eerste met ledverlichting in onze gemeente. Het is één van de mooiste pleinen van Dilbeek en ver daarbuiten." Aan de rand staat een kunstwerk van Katleen Vinck om de kracht van Bodegem te benadrukken. Met de opening wil de gemeente een stukje verleden achter zich laten.

Toch benadrukt Quaghebeur dat alle werken nog niet voorbij zijn. "Binnenkort wordt de Bodegemstraat en Ternatstraat heraangelegd. De straten zijn versleten. Er komen veilige fietspaden en de zone 30 wordt beter geaccentueerd. Het is nog even doorbijten, maar ik wil de inwoners van Sint-Martens-Bodegem al bedanken voor hun engelengeduld." (MEN)