Dorp gaat voor langste tafel

Landelijke Gilde Pittem werd dit jaar als enige in de provincie verkozen tot Dorp in de Kijker. "Een unieke gelegenheid om nog eens een gewaagd initiatief te lanceren in het kader van de sociale cohesie in onze gemeente. Met zeven verenigingen slaan we de handen in elkaar om er een 'dorp aan tafel' van te maken", zegt Frank Balcaen van Landelijke Gilde.

Zondag wil men de hele gemeente aan tafel krijgen op het dorpsplein. De tafels worden rondom de kerk geplaatst. Landelijke Gilde gaat voor dit initiatief in zee met KVLV, Unizo en ook vier jeugdverenigingen KLJ, Chiro, KSA en KAJ. Het zal een dagvullend programma worden. Van 11 tot 14 uur is er een uitgebreide aperitief en côte à l'os à volonté met een dessertje aan de langste tafel. Deelnemen kost 25 euro en 10 euro voor kinderen. Inschrijven kan bij de bestuursleden van alle verenigingen of via dorpaantafel@gmail.com.

Mega springkastelen

Op het Verbiestplein wordt ook een reuze speeldorp gebouwd, met mega springkastelen, een trampoline en een knutselhoek. In de kerk is er een fototentoonstelling naar aanleiding van de fotowedstrijd, met als thema 'dorp in de kijker', die nog loopt tot 25 augustus. Elke inwoner kan deelnemen via fotoindekijker@gmail.com. In de kerk zal kunstkring Ter Cauwe ook aan het werk zijn. Randanimatie is er verder met de Studentenfanfare Ghendt, de KLJ gaat wimpelen en Unizo organiseert een ballonwedstrijd. Vanaf 13 uur is er nog een openbedrijvendag met zes bedrijven: verlichting L'ombre, garage Mike Mustang, de Rysselendemolen, Stima-Plant, hoeve Colpaert en S&D-boringen. (DJP)