Vrienden en familie rouwen om verongelukte Samet: “Als automechanicus stond hij altijd klaar om te helpen”

Familie en vrienden reageren erg aangeslagen om het verlies van Samet Özer.
RV Familie en vrienden reageren erg aangeslagen om het verlies van Samet Özer.
Bij een tragisch verkeersongeval op de Rijksweg in Dilsen-Stokkem is zaterdagmorgen Samet Özer uit Maasmechelen om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde omstreeks 5.45 uur ter hoogte van de deelgemeente Rotem. Om een nog onduidelijke reden week zijn auto plots af van de rijbaan en knalde tegen een woning. Vrienden en familie reageren intussen bijzonder aangeslagen op het plotse verlies van de jonge Maasmechelaar.

Slachtoffer Samet reed in de richting van Maaseik en verloor om een nog onduidelijke reden de controle over zijn wagen. Het ongeval gebeurde vreemde genoeg op een recht stuk van de Rijksweg. De auto knalde eerst op een verkeersgeleider in het midden van de rijbaan en ging vervolgens aan het slingeren. Aan de overkant ging de auto nipt tussen een boom en een verlichtingspaal om vervolgens door een haag in een voortuin te schuiven. Daar botste de auto nog tegen de gevel van een leegstaande woning om daarna meteen in lichterlaaie te vliegen. 

Bestuurder bezweken

Buurtbewoners werden opgeschrikt door de luide knal en verwittigden meteen de hulpdiensten. De vlammen sloegen al snel over naar de woning, tot zelfs aan de nok van het dak. Brandweerzone Oost Limburg kon het vuur meteen bedwingen. Wel liep de leegstaande woning en het dak ernstige schade op. Een toegesneld mugteam en een ambulance probeerden intussen de bestuurder uit het wrak te bevrijden. Maar voor hem kwam helaas alle hulp te laat. Hij bezweek op de plaats van het ongeval. De politie sloot daarop de omgeving af. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. 

Gedreven autoliefhebber

Slachtoffer Samet Özer is afkomstig uit buurgemeente Maasmechelen. Ook zijn vrienden begrijpen niet wat er zaterdagmorgen is misgelopen. Zij beschrijven de jongeman als een gedreven bestuurder en een echte autofreak. Hij was ook al bijna twee jaar aan de slag als mechanicien bij garage Coox in Rekem. In zijn vrije tijd hielp hij vrienden als ze problemen hadden met hun auto. Zijn plotse overlijden werd zaterdag bekend gemaakt door de moskee van Eisden. 

De wagen rolde tegen de gevel en vloog in brand.
RTZ De wagen rolde tegen de gevel en vloog in brand.
Brandweerzone Oost Limburg moest na het ongeval ook de woning komen blussen
RTZ Brandweerzone Oost Limburg moest na het ongeval ook de woning komen blussen7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • evelyne andries

  Ze hadden de rijksweg beter gelaten zolijk ze was. Met al die aanpassingen hebben ze al meer ongelukken veroorzaakt dan iets anders. En ook de kostbare tijd die de hulpdiensten verliezen met het om rijden omdat ze niet onmiddellijk kunnen keren op de rijksweg.

 • ROBERT GERTS

  Net zoals Louis berckmans hieronder al zei. die obstakels, borden, betonnen palen, bloembakken enz. hebben al meer doden veroorzaakt als alcohol! Ik reed er ook al een wagen total loss op, tegen 40 km/u! Wagen weg, en een paaltje van 1 meter hoog en +/- 25cm rond in beton, koste mij bijne €4.000!!! DURE PALEN ! Niet verlicht, niet geverfd of geen reflectoren! Als collega motard : veel sterkte toegewenst aan familie & vrienden. R.I.P.

 • Leonarda Van Opbroecke

  Veel sterkte aan familie en vrienden. R.I.P.

 • Janneke Alsberg

  Mooie sterke jongeman. Hoe zwaar het noodlot kan toeslaan. Veel sterkte aan je familie en talloze vrienden. Rust in absolute vrede, Samet.

 • Febe Chapin

  Rust in vrede jongen.. sterkte aan de geliefden.