VIDEO. Bestuurder betonmixer raakt levensgevaarlijk gewond op één dag van zijn pensioen

Maandagochtend is een bestuurder van een betonmixer levensgevaarlijk gewond geraakt op de Europalaan in Dilsen-Stokkem. Het slachtoffer was met een lading onderweg, toen hij in een scherpe bocht plots de berm in belandde en kantelde. Brandweerzone Oost Limburg moest ter plaatse komen om hem te bevrijden uit zijn stuurcabine. In de loop van de namiddag bleek zijn toestand gelukkig opnieuw stabiel.

Getuigen zagen de vrachtwagen tussen enkele andere trucks rijden, op de Europalaan. Volgens de andere chauffeurs reed de bestuurder aan een rustig tempo, toen hij ter hoogte van het vernieuwde kruispunt naar het industrieterrein plots toch begon te slingeren. Het gevaarte ging vervolgens de berm in en hobbelde door een gracht. Uiteindelijk kantelde het wrak tussen het struikgewas. Collega’s snelden de 60-jarige chauffeur meteen ter hulp. Bij de klap waren geen andere voertuigen betrokken.

Bevrijd

Ook de brandweer moest ter plaatse komen om hem uit het wrak te krijgen. Zij moesten een dakvenster boven de stuurcabine openbreken, om de man veilig te evacueren. Onder begeleiding van de mug werd de bestuurder in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Slachtoffer Leo Smeets (60) was aan één van zijn laatste ritten bezig, want hij zou uitgerekend dinsdagavond op pensioen gaan. Aangeslagen collega’s van transportbedrijf Seegers kwamen polshoogte nemen. De lokale politie Maasland sloot intussen de Europalaan af ter hoogte van het industrieterrein. Gespecialiseerde takeldiensten waren nodig om het gevaarte weer recht te trekken. 

Onwel geworden?

Kort voor 14 uur was de rijbaan weer vrij, en kon het verkeer tussen Opoeteren en Dilsen hervat worden. Het geplande pensioenfeestje voor chauffeur Leo gaat uiteraard niet door. Dinsdagavond zou hij samen met de collega’s iets gaan eten. Al haalt de firma wel opgelucht adem dat haar chauffeur buiten levensgevaar is. Leo Smeets werkt al twaalf jaar voor de transportfirma, en had de reputatie een voorzichtige chauffeur te zijn. Hoe hij toch met de betonmixer kon kantelen, is niet duidelijk. Een klapband lijkt alvast uitgesloten, mogelijk is de man net voor het ongeval wel even onwel geworden.

Toon Royackers9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Rompaey

  Van pech gesproken.

 • Victor Munster

  Dat wordt nog een administratieve nachtmerrie. Hopelijk herstelt hij goed zodat hij alsnog wat van zijn pensioen kan genieten!

 • Mario Vanbergen

  Veel beterschap

 • Maarten Jacobs

  Veel beterschap

 • Richard Tolenaars

  Wat erg voor die man, ik hoop dat het allemaal in orde komt zodat hij nog vele jaren kan genieten van zijn verdiende pensioen. Veel sterkte en beterschap!