Twintiger die foutparkeerder in het gelaat beet opnieuw veroordeeld

Een twintiger uit Dilsen-Stokkem, die op 1 oktober nog een celstraf kreeg van 18 maanden met uitstel onder voorwaarden omdat hij de laatste drie jaar agressief had uitgehaald naar verschillende slachtoffers in Maasmechelen, is opnieuw veroordeeld. Ditmaal kreeg hij een celstraf van een jaar omdat hij twee politie-inspecteurs, die tussenbeide kwamen in een conflict met zijn vriendin, agressief aanpakte.

Op 24 september gingen twee politie-inspecteurs van de politiezone Maasland naar de woning van de twintiger in Dilsen-Stokkem om L., die zich agressief opstelde naar zijn vriendin, te kalmeren. L. keerde zich daarop tegen de twee agenten.  “Vanuit het niets kreeg inspecteur G. een slag tegen zijn linkerslaap,” beschreef de advocaat van een van de agenten. “L. wilde hem opnieuw slaan maar hij heeft die slag kunnen ontwijken.” 

Tikkende tijdbom

De agent die de slag incasseerde was vier dagen arbeidsongeschikt. L. uitte ook doodsbedreigingen aan de agenten. “Hij is een tikkende tijdbom,” beschreef de aanklager. De strafrechter legde L. naast de celstraf van een jaar ook een boete van 800 euro op. “Het is duidelijk dat hij niet onder de indruk is van de recente strafvervolging en dat deze hem alleszins niet tot betere inzichten hebben gebracht noch een aansporing zijn geweest om aan zijn alcohol- en agressieprobleem te werken”, klonk de motivatie. L. moet ook een schadevergoeding van ruim 1.600 euro  betalen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.