Drie maanden cel met uitstel voor ongeval met dodelijke afloop

Een 32-jarige man uit Dilsen-Stokkem heeft drie maanden cel met uitstel gekregen voor een ongeval op 18 oktober 2015 op de Rijksweg in Dilsen-Stokkem. De 60-jarige H.G. uit Maaseik kwam daarbij om het leven.

De dertiger stond met zijn auto op de parkeerstrookter hoogte van de nachtwinkel en wilde de Rijksweg oprijden om te keren. Tijdens dat manoeuvre knalde de 60-jarige H.G uit Maaseik met zijn motorfiets tegen de flank van de auto. De man werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis en overleed op 28 oktober. Op de politierechtbank zei de autobestuurder dat hij de motorfiets niet gezien had. "Ik heb het daar nog altijd moeilijk mee", verklaarde hij. "Ik heb alle auto's laten passeren, maar de motorrijder heb ik echt niet gezien. Na de gebeurtenissen heb ik een kaartje gestuurd, achteraf kreeg ik de horen dat de man al overleden was."


De advocaat van de beklaagde vroeg aan de rechter om mild te zijn. "Mijn cliënt is geen onvoorzichtige chauffeur." In het vonnis had de rechter het over een banale onvoorzichtigheid met tragische gevolgen. De bestuurder kreeg een milde straf. De hoofdstraf van drie maanden gevangenis werd uitgesteld gedurende drie jaar. De man kreeg ook een rijverbod van drie maanden, waarvan één maand effectief. De boete bedraagt 277 euro. (GBO)