Drie jaar cel voor partnergeweld

In de correctionele rechtbank in Tongeren werd een 43-jarige man uit Dilsen-Stokkem veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel omdat hij geprobeerd had zijn vriendin te wurgen.

Het koppel was uit elkaar gegaan, maar toch hadden ze besloten om hun relatie een nieuwe kans te geven. De beklaagde moest echter medicatie nemen voor een depressie en combineerde dat met het gebruik van drugs. Die cocktail leidde op 1 november 2016 tot een zwaar incident in de woning van de vrouw in Bilzen. Het kwam tot een ruzie waarbij de man eerst een plastic fles naar de vrouw gooide, en haar vervolgens probeerde te wurgen. Pas toen de hond hevig begon te blaffen, kwam de beklaagde weer bij zinnen. Hij liet de vrouw prompt los en ging zich meteen aangeven bij de politie.


Omdat hij onder invloed handelde, zich na de feiten ging aangeven en op eigen initiatief ook een behandeling onderging, besloot de rechter om de straf met uitstel op te leggen. De vrouw van de beklaagde was overigens ook aanwezig in de rechtbank om haar man morele steun te bieden. (JEK)