Dreigend onweer in Maasland, temperatuur zakt naar 29 graden

In Neeroeteren stormde het kort maar hevig.
Weerman Ruben Weytjens In Neeroeteren stormde het kort maar hevig.
Er raast momenteel een onweer over het Maasland. Het zwaartepunt ligt in Dilsen-Stokkem, maar in zowat het ganse Maasland vallen regendruppels. 

Het oosten van de provincie kan stilaan opgelucht ademhalen. Deze namiddag rond 16.15 uur kwam er vanuit het zuiden van de provincie een onweerszone aanzetten. “Vanuit Luik leunen de buien intussen tegen Riemst aan", zegt weerman Ruben Weytjens. 

“Voeren heeft prijs. Intussen hangt er een nieuwe onweerszone boven Dilsen-Stokkem. In Neeroeteren woedt er stormachtig weer.” Vanuit Riemst en Veldwezelt komen er ook buien aanzetten. In het centrum en het westen van de provincie is het bewolkt, maar nog even warm en drukkend.

De temperatuur in het Maasland is al onder de dertig graden gezakt. Het komende uur zou dat zelfs naar 23 graden kunnen zakken. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.