Animal Resistance verstoort etentje van Vlaams minister Lydia Peeters in sterrenrestaurant: “Heel intimiderend”

Animal Resistance verstoort etentje van minister Lydia Peeters.
RV Animal Resistance verstoort etentje van minister Lydia Peeters.
Vlaams minister Lydia Peeters schrok behoorlijk toen ze dinsdagavond zat te eten in sterrenrestaurant Vivendum in Dilsen. Animal Resistance voerde er actie tegen het serveren van foie gras. Uiteindelijk kon de politie de actievoerders overtuigen om naar buiten te gaan. 

Vijftig activisten stapten dinsdag rond 20.30 uur het sterrenrestaurant in de Vissersstraat binnen. Ze gingen rond de tafels met gasten staan en begonnen te zingen, zo is te zien in een filmpje dat de organisatie op sociale media heeft gedeeld. Het werd pas rustig nadat de politie de activisten kon overtuigen om het restaurant te verlaten.

Heel intimiderend

Minister Peeters kon er niet om lachen. “Ik was er op werklunch en plots stonden vijftig mensen langs mijn tafel te zingen en te scanderen. Best intimiderend. Ik vind de manier waarop ze hun ongenoegen uiten totaal ongepast”, reageert Peeters. Of de minister foie gras op haar bord had liggen? “Lydia lust dat niet”, zegt haar woordvoerder Philip De Hollogne.

Chef Alex Clevers gaat nog een stapje verder: “Het zijn extremisten. Om zo mijn restaurant binnen te vallen, is werkelijk onbeschoft. Waar is hier het sereen debat?  Er zijn andere manieren om te protesteren”, besluit de sterrenchef.
116 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy Sonnemans

  Je moet ze niet overtuiigen, maar oppakken wegens huisvredebreuk.

 • WALTER WIELANDT

  bij vele mensen is voor hen een sterrenrestaurant het OCMW !!!!

 • Geert Bancken

  Welkom in de wereld van het plebs Mevrouw de minister.

 • Willy De Gieter

  En nog snel haar glas wijn meepakken van de tafel, dat heeft ze dan toch al gehad.

 • freddie alro

  "Heel intimiderend”.Oei, nu maar hopen dat ze stressbestendig is of ze moeten haar ook afmaken...