Zone 30 wordt stevig uitgebreid

Het centrum van Dilbeek wordt binnenkort een zone 30.
Mozkito Het centrum van Dilbeek wordt binnenkort een zone 30.
Het schepencollege heeft beslist om de zone 30 in het centrum van Dilbeek aanzienlijk te vergroten.

Concreet zullen alle straten binnen de grenzen van de Ninoofsesteenweg, d'Arconatistraat, Molenbergstraat en Moeremanslaan opgenomen worden in de zone 30. "Enkel de Baron de Vironlaan, de Kasteelstraat (tot aan de Kasteelhoeve) en de Kloosterstraat blijven uitzonderingen", zegt schepen van Mobiliteit Stijn Quaghebeur (N-VA). "Dat zijn immers ontsluitingswegen die in de toekomst uitgerust zullen worden met fietspaden."

Het gemeentebestuur besliste ook om een fietsstraat in te voeren op de as Kasteelstraat-Spanjebergstraat, tussen de Roelandsveldstraat en de Ninoofsesteenweg. "Deze as valt volledig binnen de zone 30", aldus Quaghebeur. "Daarom zijn er geen fietspaden nodig. Om de plaats van de fietser te versterken, krijgt die nu altijd voorrang op gemotoriseerd verkeer."
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Sabine Claeys

    Het zou toch logischer zijn moest de Kasteelstraat ook zone 30 worden.

  • Philippe Vandenwijngaert

    Eindelijk !!!