Vrouw valt man aan voor ogen agenten: twaalf maanden cel

Een 63-jarige Dilbeekse heeft een celstraf van twaalf maanden met uitstel gekregen nadat ze - voor de ogen van een politiepatrouille - geprobeerd had om haar man neer te steken.

Het koppel was op 6 februari 2016 verwikkeld geraakt in een zware ruzie. De politie was overdag al eens langsgeweest en moest ook 's avonds nog eens terugkeren. Deze keer bleek de vrouw buitengesloten te zijn uit hun gezinswoning - haar echtgenoot had de deur vergrendeld. Na lang aandringen liet hij uiteindelijk zijn vrouw en de agenten dan toch binnen. Hij trok zich vervolgens terug in de slaapkamer, maar toen hij niet veel later terugkeerde, greep zijn echtgenote in het bijzijn van de agenten naar een groot vleesmes. Daarmee haalde ze tot twee keer toe uit naar haar man, die door de agenten in veiligheid gebracht kon worden. De vrouw werd opgepakt, maar dat verliep niet zonder slag of stoot.

Geen intentie tot doden

Het Openbaar Ministerie vorderde een effectieve celstraf van vier jaar voor poging doodslag, tot verbijstering van de beklaagde. "Ik heb hem nooit willen verwonden", verdedigde ze zich. De rechter geloofde haar en sprak de vrouw vrij voor poging doodslag. "Ze had nooit de intentie om hem te doden", klonk het in het vonnis. Wel werd ze veroordeeld voor de weerspannigheid tijdens haar arrestatie, al vond de rechter een celstraf met uitstel voldoende. Tussen het koppel zou alles intussen ook weer koek en ei zijn.


(WHW)