Vrouw (83) in ziekenhuis overleden na lichte aanrijding in de Stationsstraat

Het ongeval gebeurde in de omgeving van het kruispunt van de Stationsstraat en de H. Dom. Saviolaan.
Google Maps Het ongeval gebeurde in de omgeving van het kruispunt van de Stationsstraat en de H. Dom. Saviolaan.
Een 83-jarige vrouw is vrijdagochtend om het leven gekomen bij een tragisch ongeval in de Stationsstraat in Dilbeek. Het slachtoffer werd aangereden door een bestuurder die zo’n dertig kilometer per uur reed. De verkeersdeskundige vermoedt dat vooral de val na de aanrijding het overlijden teweegbracht.

Het ongeval gebeurde vrijdagochtend in de Stationsstraat in de omgeving van het kruispunt met de H. Dom. Saviolaan en bakkerij Josse Locus. “Een 31-jarige man uit Dilbeek reed er een 83-jarige vrouw uit Dilbeek aan”, verklaart Carol Vercarre, woordvoerster bij het parket Halle-Vilvoorde. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken. “De wagen van de vrouw stond vlakbij en vermoedelijk wilde ze te voet de baan oversteken”, vervolgt Vercarre. Maar toen werd ze jammer genoeg aangereden door een wagen. “Men schat dat de man ongeveer dertig kilometer per uur reed. Hij reed dus niet te snel en legde ook een negatieve ademtest af. Hij verklaarde dat de vrouw uit het niets opdook.”

De impact lijkt ook niet bijzonder groot te zijn geweest. “Gelet op de positie van het voertuig en het slachtoffer en het feit dat er totaal geen schade is aan het voertuig, denkt de deskundige dat ze heel lichtjes zal zijn aangereden”, klinkt het. “Daarna zou ze heel slecht gevallen zijn.” De vrouw werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan haar verwondingen. Volgens het parket zal er maandag nog een autopsie gebeuren die mogelijk meer duidelijkheid zal scheppen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.