Volle zaal voor eerste infovergadering rond herinrichting stationsbuurt

Het Saviocentrum zat tjokvol voor de eerste infovergadering rond de herinrichting van de stationsbuurt.
Mozkito Het Saviocentrum zat tjokvol voor de eerste infovergadering rond de herinrichting van de stationsbuurt.
Het Saviocentrum zat maandagavond bomvol voor de eerste infovergadering over de herinrichting van de Dilbeekse stationsbuurt. Maar het publiek bleef op zijn honger: de eerste plannen zijn pas voor 2019.

Voor de gemeente van start gaat, wil ze de stem van de buurtbewoners horen over de herinrichting van de stationsbuurt. Het project zag in 2016 het levenslicht, en intussen is de eerste mobiliteitsstudie afgewerkt. In de voorbije maanden zaten de verschillende partijen — scholen, bedrijven en gemeente — rond de tafel om de eerste contouren van het plan uit te tekenen.

“Nu is het de beurt aan de buurtbewoners”, zegt Dirk De Loecker van studiebureau Plan-Plus. “Iedereen kan zich inschrijven op onze website. Daarna ontvangen ze in de komende weken meer informatie over de stationsbuurt. Op 12 december volgt een eerste workshop, waar iedereen zijn of haar mening mag geven over de toekomst van de buurt.”

Na de workshops wil de gemeente in 2019 naar buiten komen met de toekomstplannen. De Loecker gaf ook al mee dat een ondertunneling van het Dilbeekse station één van de mogelijkheden is. Wie zich wil inschrijven voor de workshops en infomails, kan terecht op www.akkeakketuuttuut.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.