VIDEO: Brusselstraat afgesloten door waterlek

Door een waterlek zal de Brusselstraat een week afgesloten zijn.
Youtube Door een waterlek zal de Brusselstraat een week afgesloten zijn.
Door een waterlek in de buurt van de Bekkerzeelweg is de Brusselstraat tussen Groot-Bijgaarden en Sint-Ulriks-Kapelle volledig afgesloten.

Het waterlek ontstond omstreeks 12.30 uur door een nog onbekende reden. Het water spoot metershoog in de lucht, de brandweer was snel ter plaatse om de situatie onder controle te houden. De watermaatschappij heeft de nodige vaststellingen gedaan om de ernst van de situatie in te schatten en laat weten dat de herstelling minstens een week in beslag zal nemen. De straat blijft afgesloten voor de duur van die werken.

Schepen van Openbare Werken Stijn Quaghebeur (N-VA) zegt dat het lek niks te maken heeft met de werken van afgelopen weken. “Tijdens onderhoudswerken van watermaatschappij Farys ontstonden er drie lekken in een waterleiding", aldus Quaghebeur. “Verschillende diensten kwamen samen om de situatie te bespreken. Zo moesten we voorzichtig zijn, want in de buurt lag een gasleiding van Fluxys. Al snel werd duidelijk dat die leiding niet geraakt werd, en er dus geen gevaar was.” Zaterdagochtend, omstreeks 8 uur, starten de graafwerken om de lekken in de waterleiding te herstellen. Farys zal het hele weekend doorwerken. “We schatten dat de werken ongeveer een week zullen duren, maar dat is een beetje nattevingerwerk. Het lek kan evengoed over enkele dagen hersteld zijn.” De gemeente Dilbeek raadt automobilisten aan om de omgeving van de Brusselstraat de komende dagen te vermijden. Er kan hevige verkeershinder ontstaan. “De Brusselstraat is sowieso een drukke verbindingsweg. Daarbovenop openen maandag de schoolpoorten weer. Iedereen is op de hoogte gesteld - van De Lijn tot andere openbare diensten. We zullen via verschillende kanalen de mensen op de hoogte blijven houden.”

Het water spoot metershoog de lucht in.
RV Het water spoot metershoog de lucht in.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ALAIN PANNEELS

    Niet te verwonderen dat de watermaatschappijen zich zonder scrupules permitteren om de waterprijs jaarlijks te verhogen. Winst en zitpenningen opdrijven , ja. Onderhoud onbestaande. Wie anders dan de modale "clowns" betalen dat waterverlies, dacht ge?