Verdacht poeder in brief bij parlementslid Katleen Bury (Vlaams Belang) blijkt bakmeel te zijn

De Civiele Bescherming kwam woensdag ter plaatse bij Katleen Bury in Sint-Martens-Bodegem om de poederbrief op te halen en over te brengen naar een labo voor verder onderzoek.
Mozkito De Civiele Bescherming kwam woensdag ter plaatse bij Katleen Bury in Sint-Martens-Bodegem om de poederbrief op te halen en over te brengen naar een labo voor verder onderzoek.
Het grijze en geurloze poeder dat parlementslid Katleen Bury (Vlaams Belang) uit Dilbeek samen met zeven andere parlementsleden ontving blijkt gewoon bakmeel te zijn. Dat laat het parket Halle-Vilvoorde weten. Het onderzoek loopt, maar de verschillende gevallen zouden niet samen onderzocht worden.

“Het bleek uiteindelijk om bakmeel te gaan”, laat Gilles Blondeau, woordvoerder bij het parket Halle-Vilvoorde weten. “Er werd een proces-verbaal opgesteld en een opsporingsonderzoek opgestart.” Een opsporingsonderzoek wordt door politie en parket gevoerd zonder dat er een onderzoeksrechter wordt gevorderd. Het kan nadien wel een gerechtelijk onderzoek worden.

Naast Bury ontvingen woensdag ook partijgenoten die deel uitmaken van dezelfde Kamerfractie een gelijkaardige poederbrief. Het ging om Kurt Ravyts, Ellen Samyn, Barbara Pas, Steven Creyelman, Nathalie Dewulf en Hans Verryst. Ook Kathleen Depoorter van N-VA ontving een poederbrief. Volgens onze informatie ging het telkens om een grote of langwerpige enveloppe waarin een kleinere enveloppe stak die het poeder bevatte. Voorlopig worden alle incidenten nog niet samen onderzocht. “Wij voeren voorlopig ons onderzoek, maar het kan natuurlijk altijd dat er op termijn een centralisatie zal plaatsvinden”, besluit Blondeau.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.