ULB-professor gooit portier te onstuimig open: boete en 20 dagen rijverbod

Het ongeval gebeurde op de parking van de Carrefour Market in Groot-Bijgaarden.
Foto Mozkito Het ongeval gebeurde op de parking van de Carrefour Market in Groot-Bijgaarden.
Een vrouw is veroordeeld tot een boete en een rijverbod nadat ze iets te onstuimig haar portier opende. De feiten speelden zich vorig jaar op de parking van een warenhuis in Groot-Bijgaarden.

De beklaagde, een professor aan de Université libre de Bruxelles (ULB), parkeerde op 27 mei vorig jaar haar wagen op de parking van de Carrefour Market in Groot-Bijgaarden. “Een getuige zag en hoorde dat de vrouw haar deur opengooide en zo tegen de geparkeerde Volkswagen Passat sloeg”, las de rechter voor uit de proces-verbaal. De aangifte door het slachtoffer werd uiteindelijk pas op 1 juni gedaan.

De advocaat van de vrouw pleitte dat haar cliënte zich niet herinnert aanwezig te zijn geweest op die parking. “En vluchtmisdrijf zou ze ook nooit plegen”, klonkt het. “Daarnaast geef ik mee dat ze al 25 jaar haar rijbewijs heeft en nog altijd over een blanco strafblad beschikt. De campus waar ze werkt is slecht bereikbaar met het openbaar vervoer waardoor ze haar wagen nodig heeft.”

De rechter achtte de feiten echter voldoende bewezen. Hij geef de vrouw een boete van 1.600 euro waarvan 1.040 euro met uitstel. Daarnaast moet ze haar auto ook twintig dagen aan de kant laten staan. Voor het ‘ongeval’ zelf kreeg ze nog een boete van 160 euro, waarvan de helft met uitstel. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.