Twintiger met kort lontje krijgt 24 maanden cel

Een 22-jarige jongeman uit Dilbeek heeft een celstraf van 24 maanden gekregen, deels met uitstel, nadat hij betrokken geraakte bij twee gewelddadige incidenten.

In de nacht van 26 op 27 mei had hij het in jeugdhuis Paddestoel in Groot-Bijgaarden aan de stok gekregen met enkele andere bezoekers, die hij ervan verdacht zijn draagtas gestolen te hebben. Het kwam tot een scheldpartij, waarbij de twintiger een 16-jarig meisje sloeg. Hij werd prompt opgepakt en aangehouden.

Huisarrest

Korte tijd later mocht de jongeman de gevangenis verlaten, op voorwaarde dat hij geen alcohol zou drinken. Hij werd ook onder huisarrest geplaatst. Maar daar trok hij zich niet veel van aan. Zo dook hij op 18 augustus opnieuw het Dilbeekse nachtleven in. En opnieuw hield hij het niet rustig. Hij kreeg het samen met een vriend aan de stok met drie mannen, die hen naar eigen zeggen uitgemaakt hadden voor homo's. Vervolgens zou het trio hen 'uitgenodigd' hebben voor een potje knokken. De rechter oordeelde uiteindelijk dat er van wettige zelfverdediging geen sprake was. (WHW)