Tweede veroordeling op 2 maanden tijd voor garagekrakers

Baert Marc
Twee Brusselse dertigers zijn veroordeeld tot werkstraffen van respectievelijk 75 en 100 uur voor het openbreken van enkele garageboxen in Dilbeek en omstreken. Opmerkelijk: eind juni kregen ze beiden al een werkstraf van 150 uur voor soortgelijke feiten.

Het duo zal talrijke uurtjes mogen werken voor de gemeenschap. De twee hadden er op 3 februari al een zware nacht opzitten toen ze zich met een koevoet en beitel richting de garages begaven. Ze slaagden erin om er drie te openen maar toen merkte een eigenares van een van de boxen hen op. De gealarmeerde politie kon hen op heterdaad betrappen en pakte hen op. Voor de rechter gaven ze toe dat ze wilden inbreken om wat bij te verdienen. Hiervoor kregen ze eind juni een werkstraf van 150 uur. Ze bleken daarnaast echter nog verschillende garages gekraakt te hebben. Daarvoor kregen ze nu een beperktere werkstraf. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.