Tiener komt om bij zwaar ongeval in Dilbeekse Stationsstraat

De wagen kwam hier op het talud terecht en botste tegen de verlichtingspaal.
Mozkito De wagen kwam hier op het talud terecht en botste tegen de verlichtingspaal.
Een 19-jarige vrouw uit Etterbeek is zondagochtend om het leven gekomen bij een tragisch ongeval in de Stationsstraat in Dilbeek. Ze verloor de controle over de wagen, ging van de weg en sloeg over de kop. De tiener overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Het parket onderzoekt of er nog een ander voertuig bij de feiten betrokken was.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het tragische ongeval gebeurde rond 3.50 uur. Volgens het parket Halle-Vilvoorde verloor het slachtoffer de controle over de wagen. Dat gebeurde vermoedelijk in de bocht net voorbij het gemeentelijk sportterrein Wolfsputten. De vrouw ging aan het slingeren en ging uiteindelijk ter hoogte van bushalte Kluizenbos van de weg. Hier raakte ze een betonnen verlichtingspaal naast het talud. De wagen kwam uiteindelijk weer op zijn flank op de rijbaan terecht.

De lokale politie van Dilbeek was met twee ploegen zeer snel ter plaatse en de agenten startten onmiddellijk met de reanimatie. Die werd nadien overgenomen door de medische diensten. “Het slachtoffer overleed ter plaatse”, zegt Gilles Blondeau, woordvoerder bij het parket Halle-Vilvoorde.

Camerabeelden

“Een verkeersdeskundige werd aangesteld”, vervolgt Blondeau. “Camerabeelden zullen nog geanalyseerd worden en getuigen zullen nog verhoord worden. Dit om uit te sluiten dat er nog een ander voertuig bij de feiten betrokken zou zijn geweest.” Door het onderzoek van de deskundige en het vervangen van de verlichtingspaal kon de Stationsstraat pas rond 9 uur opnieuw vrijgegeven worden.

De jonge vrouw verloor mogelijk hier al de controle over het stuur om even verderop op het talud terecht te komen.
Mozkito De jonge vrouw verloor mogelijk hier al de controle over het stuur om even verderop op het talud terecht te komen.
Mozkito