Tankwagen scheurt open: E40 twintig minuten afgesloten

De hitte was zo groot dat de wand van de trailer openscheurde.
Mozkito De hitte was zo groot dat de wand van de trailer openscheurde.
De E40 richting Gent is tijdens de avondspits een twintigtal minuten afgesloten geweest ten gevolge van een brandende vrachtwagen. De wielen van de tankoplegger vlogen in brand met heel wat rookontwikkeling tot gevolgd.

De brand aan de vrachtwagen ontstond rond 18.25 uur. De trucker had in de gaten dat er iets aan de hand was en kon zich nog op de pechstrook ter hoogte van Sint-Ulriks-Kapelle parkeren. Op korte tijd vlogen de banden van de wielen in brand, vermoedelijk een gevolg van een defect aan de remmen. De brand ging gepaard met hevige vlammen en rookontwikkeling waardoor de Federale Wegpolitie besliste om de snelweg richting Gent af te sluiten. De brand was na een twintigtal minuten geblust, waarna de rijstroken opnieuw opengesteld werden.

Door de grote hitte scheurde ook de tank en het gipspoeder viel op de pechstrook. Een takelfirma is momenteel ter plaatse om de trailer te takelen. Ook het gips zal nog opgeruimd worden. Aanschuiven doe je momenteel nog vanaf Groot-Bijgaarden. Ook in de richting van Brussel is het aanschuiven door een kijkfile vanaf Affligem. Ook het verkeer op de Assesteenweg in Ternat draait volledig in de soep. 

De hitte was zo groot dat de wand van de trailer openscheurde.
Mozkito De hitte was zo groot dat de wand van de trailer openscheurde.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.