Slachtoffer kan inbraak live volgen

Justitiepaleis.
Baert Marc Justitiepaleis.
Een 18-jarige man riskeert 12 maanden cel voor een inbraak in een woning. Het slachtoffer kon de inbraak live volgen op zijn gsm, waardoor de politie de dader op heterdaad kon betrappen.

Op 8 juni kreeg het slachtoffer een melding dat de beveiligingscamera’s in zijn woning in de Brusselstraat verdachte bewegingen registreerden. Op zijn gsm kon hij live zien hoe een jongeman aan de camera’s prutste. De politie werd gebeld en kwam meteen ter plaatse. Daar troffen ze de man aan in de woning, waar ze hem zonder problemen konden oppakken. Het bleek te gaan om een man die illegaal in ons land verbleef. Daarom werd een straf van 3 maanden gevorderd voor illegaal verblijf in ons land. Voor de inbraak zelf werd 12 maanden gevorderd. Uitspraak op 31 juli.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.