Remco Evenepoel krijgt eigen pannenkoek in Schepdaals restaurant: “Voor een wedstrijd kan hij er soms zes binnenwerken”

Zaakvoerders Dirk Evenepoel en Tom Spapens stellen, samen met chef-kok Steven Fosco (centraal), het R.EV 1703 dessert voor. De stevige pannenkoek is het lievelingsgerecht van wielertalent Remco Evenepoel.
Mozkito Zaakvoerders Dirk Evenepoel en Tom Spapens stellen, samen met chef-kok Steven Fosco (centraal), het R.EV 1703 dessert voor. De stevige pannenkoek is het lievelingsgerecht van wielertalent Remco Evenepoel.
Restaurant De Rare Vos pakt uit met een R.EV 1703 dessert, een pannenkoek ter ere van wielrenner Remco Evenepoel. Vorige week kwamen de zaakvoerders van De Rare Vos, samen met de Schepdaalse wielerheld, op het idee om zijn lievelingsdessert op de menukaart te plaatsen. “Ideaal voor wielertoeristen met een hongertje”, zegt mede-zaakvoerder Dirk Evenepoel.

De Kannibaal van Schepdaal is een bijnaam die ze ver buiten Vlaanderen kennen. Remco Evenepoel zette met een ijzersterk seizoen zijn dorp op de wereldkaart. Op de gevel van zijn supporterscafé De Rustberg werd zijn dubbele wereldtitel bij de junioren vereeuwigd met een graffiti-tekening. Nu krijgt hij een eigen dessert op de kaart van restaurant De Rare Vos. “Het R.EV 1703 dessert is dé favoriet van Remco”, vertelt Dirk Evenepoel van De Rare Vos. “Vorige week kwam hij samen met supporters en familie iets eten na zijn glansprestatie in het Engelse Yorkshire, waar hij een zilveren medaille behaalde in het tijdrijden. Toen we even langskwamen om een praatje te maken, vertelde hij over zijn favoriete dessert: een pannenkoek met esdoornsiroop, vergezeld van gekarameliseerde appeltjes en een bolletje ijs. Al snel kwamen we tot de conclusie om dat op de kaart te zetten. Remco vond het een schitterend idee, en ook onze chef-kok was meteen enthousiast.”

Een pannenkoek à la Remco Evenepoel met esdoornsiroop, gekarameliseerde appeltjes en een bolletje ijs.
Mozkito Een pannenkoek à la Remco Evenepoel met esdoornsiroop, gekarameliseerde appeltjes en een bolletje ijs.

Vijf tot zes pannenkoeken

Voor 8,50 euro kan je een pannenkoek à la Remco Evenepoel naar binnenspelen. Mensen met een gevoelige maag passen zeker op, want de pannenkoek is ‘power food’. “Het is ideaal voor wielertoeristen die na een stevige rit even op krachten willen komen”, aldus Dirk. 

Of er binnenkort nog lievelingsgerechten van Remco zullen opduiken op onze menukaart? Dat kan zeker. Hij gaf zelf aan dat hij daarvoor open staat, maar we gaan eerst afwachten wat deze pannenkoek geeft

Mede-zaakvoerder Tom Spapens

“Het Pajottenland staat gekend voor zijn geweldige wandel- en fietsroutes. Wat is er leuker om nadien te genieten van een heerlijke pannenkoek? Remco durft voor een belangrijke wedstrijd wel vijf tot zes pannenkoeken met esdoornsiroop te verorberen. Het ijs en de gekarameliseerde appeltjes laat hij tijdens het seizoen wel aan de kant. Maar zo’n pannenkoek is ideaal om weer kracht in de benen te krijgen.”

Remco Evenepoel kwam vorige week eens langs in de Rare Vos om zijn zilveren medaille te vieren. Met ribbetjes.
RV Remco Evenepoel kwam vorige week eens langs in de Rare Vos om zijn zilveren medaille te vieren. Met ribbetjes.

Ontdekt tijdens Canadese eendagswedstrijden

Speciaal voor dit gerecht liet De Rare Vos esdoornsiroop uit de Verenigde Staten komen. “Tijdens de Canadese eendagskoersen in Montreal en Quebec ontdekte Remco die esdoornsiroop”, weet mede-zaakvoerder Tom Spapens. “Hij was er meteen dol op. Als we zo’n dessert serveren, kunnen we niet anders dan échte esdoornsiroop te gebruiken. Of er binnenkort nog lievelingsgerechten van Remco zullen opduiken op onze menukaart? Dat kan zeker. Hij gaf zelf aan dat hij daarvoor open staat, maar we gaan eerst afwachten wat deze pannenkoek geeft. Daarna kunnen we bekijken wat we ter ere van onze wielerheld kunnen doen. Hij staat nog maar aan het begin van een grootse wielercarrière, er is dus tijd genoeg.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.