Rechter heeft medelijden met hongerige inbreker

Baert Marc
Een 38-jarige Poolse inbreker is veroordeeld tot 18 maanden cel, waarvan tien maanden met uitstel. Hij werd midden juni op heterdaad betrapt bij een inbraak in Dilbeek en had zich toen hardhandig verzet tegen zijn arrestatie. “Het is duidelijk dat hij gedreven werd door honger”, aldus de rechter.

Midden op de dag stampte de man op 16 juni de toegangspoort naar de tuin van een woning in Dilbeek open en greep vervolgens een bloempot om een glazen schuifdeur te verbrijzelen. Een buurvrouw hoorde en zag het tumult en belde meteen de politie. Toen die ter plaatse kwam, had de Pool in de keuken van de woning naast een fototoestel al een hoop eten en drank verzameld. Bij het zien van de agenten trachtte hij de trap op te vluchten. Daar kwam het tot een stevige schermutseling, waarbij de Pool zich met slaan en trappen verzette tegen zijn arrestatie. Uiteindelijk kon hij toch met de nodige moeite ingerekend worden. De man bleek al een kleine 20 jaar illegaal in België te verblijven. 

Honger

“Beklaagde wist dat een buurvrouw hem gezien had en zette toch door. Hij werd betrapt met drank en eten bij zich dus het is duidelijk dat hij handelde omdat hij honger had. Dat is een verzachtende omstandigheid”, oordeelde de rechter in zijn vonnis. Het parket had een effectieve celstraf van 18 maanden gevorderd maar daarvan besloot de rechter er tien met uitstel te geven. Hierdoor mag de man eerstdaags de cel verlaten. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Benny de Groot

    Wacht eventjes. 20 jaar illegaal in België. Midden Juni opgepakt. 18 maanden effectief, omgezet naar 18 maanden waarvan 10 met uitstel. Hij mag eerstdaags de cel verlaten. Dat is een verhaal dat langs geen kanten klopt?