Politie zoekt daders van overval op Brussels Kart

Een bewakingscamera filmde hoe één van de overvallers over de onthaalbalie springt.
Foto's Mozkito Een bewakingscamera filmde hoe één van de overvallers over de onthaalbalie springt.
Op vraag van het parket Halle-Vilvoorde heeft de federale politie een opsporingsbericht verspreid in de zoektocht naar de daders van een gewapende overval op Brussels Kart in Groot-Bijgaarden.

De overval op de karting langs de Alfons Gossetlaan dateert van 13 augustus. Die dag sloegen meerdere jonge daders de glazen schuifdeur aan de ingang kapot met een hamer. Ze stormden naar binnen en bedreigden enkele aanwezige klanten met een mes. Eén van de personeelsleden werd zelfs onder schot gehouden met een vuurwapen. Wat ze precies konden buitmaken, is niet duidelijk. Volgens een getuige gingen de daders ervandoor in een zwarte Mercedes C-klasse.

Meerdere feiten

De overvallers worden ook gelinkt aan twee andere feiten. Zo werd ook een Quick-filiaal in Zaventem overvallen op 10 augustus, en het IBIS Budget Hotel in Machelen op 12 augustus. Telkens waren de daders gewapend met hamers en messen, maar enkel in Groot-Bijgaarden hadden ze ook een vuurwapen bij zich. Er is ook telkens sprake van een zwarte Mercedes C-klasse als vluchtwagen. Wie meer informatie heeft over deze feiten, kan contact opnemen met de federale politie via 0800/30.300. (TVP)