Politie houdt in Vlaams-Brabant extra alcoholcontroles tijdens maand maart

Mozkito
De lokale en federale politie zullen in Vlaams-Brabant tijdens de maand maart extra alcoholcontroles houden. “Omdat rijden onder invloed van alcohol een probleem blijft”, zegt gouverneur Lodewijk De Witte (sp.a). “Het blijft voor te veel verkeersongevallen en slachtoffers zorgen.”

Volgens de provincie is het aantal ongevallen met een bestuurder onder invloed van alcohol tijdens de laatste tien jaar wel met twintig procent gedaald. “Maar er blijft nood aan sensibilisering en handhaving zodat het aantal verkeersslachtoffers verder kan afnemen”, luidt het. “In België is er nog een attitudeprobleem wat rijden onder invloed betreft. Zo blijkt uit een Europese enquête dat 24 procent van de Belgen niets zegt tegen een persoon die van plan is te gaan rijden, nadat deze laatste te veel gedronken heeft.”

In 2019 werden in Vlaams-Brabant de bestuurders van 205.724 voertuigen gecontroleerd door de lokale en federale politiediensten. Van alle gecontroleerde personen was 1,5% in overtreding met de wettelijke bepalingen op alcoholintoxicatie op de openbare weg. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.