Platteau (84) begint nieuwe legislatuur als gemeenteraadsvoorzitter

Platteau moest het einde van de campagne nog in het ziekenhuis doorbrengen met een gebroken dijbeen
Mozkito Platteau moest het einde van de campagne nog in het ziekenhuis doorbrengen met een gebroken dijbeen
Ereburgemeester Stefaan Platteau (84) wordt vanaf januari voorzitter van de gemeenteraad. Dat maakt Luc Deleu bekend. Eerder raakte ook al de samenstelling van het nieuwe gemeentebestuur bekend.

Stefaan Platteau haalde op 14 oktober vanaf zijn plaats als lijstduwer 2.079 stemmen, het hoogste aantal binnen de partij. Toch werd hij geen schepen in het nieuwe bestuur. “Maar gelet op het aantal stemmen en zijn verdiensten, werd het mandaat van voorzitter door beide coalitiepartners toevertrouwd aan Stefaan”, zegt Deleu, die zelf eerste schepen wordt.

Toch zal hij maar één jaar voorzitter zijn. “Wie zijn opvolger wordt, staat nog niet voor honderd procent vast”, vervolgt Deleu. “Maar kandidaat bij uitstek is Michel Valkeniers. Hij heeft deze taak in het verleden al met verve volbracht.”

Meer info over de samenstelling en bevoegdheden van het nieuwe College van Burgemeester & Schepenen. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Freddy De Vos

    Amai en dat op zijn leeftijd? Gelukkig is hij een leuke man en goede politieker!