Peter Goossens kiest 'Eerste Kok van België'

Robert Van Landeghem met Peter Goossens en Jean-Pierre Bruneau.
Foto Mozkito Robert Van Landeghem met Peter Goossens en Jean-Pierre Bruneau.
In de sterrenzaak Restaurant Michel in Groot-Bijgaarden werd gisterenmiddag het thema van de prestigieuze wedstrijd 'Eerste Kok van België 2016' bekend gemaakt. Die eer viel te beurt aan sterrenchefs Jean-Pierre Bruneau en Peter Goossens.

De organisatie van de wedstrijd 'Eerste Kok van Belgïe' wordt al voor de 62ste keer georganiseerd door de gastronomische Club Prosper Montagné. Dit jaar zorgde de organisatie voor twee zeer unieke gasten. Sterrenchef Jean-Pierre Bruneau van het gelijknamige restaurant Bruneau werd voorgesteld als ambassadeur en Peter Goossens zal de technische jury samenstellen. "Ik ben dan ook enorm verheugd", vertelt voorzitter Robert Van Landeghem van restaurant Michel. "Deze twee heren zullen onze wedstrijd opnieuw naar een hoger niveau tillen." Het thema van dit jaar is lokale producten. De kandidaten moeten voor 15 juni een dossier indienen met drie recepten. De finale vindt plaats op maandag 5 oktober in Spermalie Brugge. (KVLA)