Opnieuw stakingsdreiging bij De Lijn Vlaams-Brabant: vakbonden eisen meer controleurs op bussen

De vakbonden bij De Lijn Vlaams-Brabant hebben een nieuwe stakingsaanzegging ingediend.
Mozkito De vakbonden bij De Lijn Vlaams-Brabant hebben een nieuwe stakingsaanzegging ingediend.
De vakbonden bij De Lijn Vlaams-Brabant hebben een nieuwe stakingsaanzegging ingediend. Ze eisen dat er meer controleurs komen op de bussen in Brussel en in de regio’s Grimbergen en Dilbeek.

Op 10 juli was er nochtans een akkoord bereikt, maar de vakbonden werden nadien teruggefloten door hun achterban. Vakbonden en directie overlegden dinsdag opnieuw in Mechelen, maar zonder resultaat. Op 20 augustus is nieuw overleg gepland. “Verspreid over 24 uur eisen wij nu voor de regio de inzet van vier ploegen van twee controleurs”, zegt Marcel Conters van ACOD. “In uitzonderlijke omstandigheden moet er bijkomend nog een ploeg van drie mensen kunnen ingezet worden. Volgens de huidige organisatie zouden er 26 controleurs actief moeten zijn in Halle-Vilvoorde. Momenteel zijn dat het er slechts 20. Bovendien zijn er nog mensen die in verlof of ziek zijn. Ik schat dat er acht tot negen controleurs te kort zijn”, aldus Conters. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.