Opnieuw brandstichting in Loveldwijk

Van het tuinhuisje in de Egstraat bleef niets over.
Foto Mozkito Van het tuinhuisje in de Egstraat bleef niets over.
Nog geen 24 uur na de brandstichting van donderdagochtend heeft een pyromaan opnieuw toegeslagen in de Loveldwijk. Deze keer moest een tuinhuis in de Egstraat eraan geloven - een huis verder dan de vorige brand.

Het was een patrouille van de lokale politie die toevallig in de buurt was, die de brand rond 0.30 uur opmerkte. "Ik lag al in bed, maar was nog wakker", vertelt een buurmeisje. "Plots zag ik achter het gordijn een rode gloed. Ik dacht eerst nog dat het een lamp was en ging mijn moeder wekken. Maar toen stond de politie daar plots, en bleek dat tuinhuis in brand te staan."

Niet te redden

Een ploeg van de brandweerzone Vlaams-Brabant West was snel ter plaatse, maar van het tuinhuis kon niets meer gered worden. Het gebouw stond achteraan in de tuin, maar was wel vlot te bereiken via een achterliggende weide.


Nog geen 24 uur eerder was er bij de buren ook al brand gesticht. Daar ging een aanhangwagen vol rommel in vlammen op, maar overslag naar de woning kon vermeden worden. De lokale recherche heeft het onderzoek in handen, en volgt momenteel verschillende pistes. (TVP)