Mobiel recyclagepark bezoekt Reinaertwijk

Een oude zetel waar je geen weg meer mee weet? Die kon gisteren gewoon in de eigen wijk de vuilniswagen in.
Foto Mozkito Een oude zetel waar je geen weg meer mee weet? Die kon gisteren gewoon in de eigen wijk de vuilniswagen in.
Het mobiele recyclagepark van Haviland is gisteren neergestreken in de Reinaertwijk. Bewoners konden zo hun afval dicht bij huis kwijt.

De bewoners van de Reinaertwijk maakten ook gretig gebruik van het mobiele recyclagepark. Daar was het de hele middag aanschuiven om afval te deponeren. "Mensen die de stap naar het recyclagepark niet of moeilijk zetten, geven we op deze manier toch de kans om hun afval te recycleren", zegt milieuschepen Karel De Ridder (Groen). "Vaak gaat het om burgers die niet vertrouwd zijn met het inzamelsysteem, of die minder mobiel zijn. De bewoners van de Reinaertwijk werden op voorhand via flyers op de hoogte gebracht van de komst van het mobiele recyclagepark. En het initiatief slaat duidelijk aan."


Het mobiele recyclagepark is een proefproject van intercommunale Haviland en de provincie Vlaams-Brabant. De komende maanden zal het ook op andere locaties opduiken. (MEN)