Man schiet in wilde weg nadat vader hem weigert geld te geven

illustratiebeeld: justitiepaleis
Baert Marc illustratiebeeld: justitiepaleis
Een 36-jarige man uit Dilbeek riskeert een werkstraf voor een incident met zijn ouders. De man ging volledig door het lint toen zijn vader hem geld weigerde. Hierop schoot hij in het wilde weg. Gelukkig raakte niemand gewond.

De man was na een eerdere veroordeling aan lagerwal geraakt. Hij geraakte niet meer aan werk en zocht zich een weg in drank en drugs. Toen zijn vader in de nacht van 29 op 30 mei weigerde hem nog geld toe te stoppen sloegen de stoppen door bij de dertiger. Hij viel zijn vader aan die zich hierop met zijn moeder in hun slaapkamer verschanste. Van daaruit konden ze de politie alarmeren. Ondertussen had zijn zoon een geweer gepakt en al zittend op zijn bed in het wilde weg geschoten. Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen ze hoe de vader zich een weg naar buiten trachtte te banen voorbij zijn zoon. 

Hond

“Ik heb er spijt van. Ik was buiten mijn zinnen”, vertelde de zoon tegen de rechter. De man liep eerder een celstraf van 38 maanden op. Mede hierdoor kon hij geen job vast krijgen. “Hij heeft na de feiten gepraat met een psychiater. Hij staat op een wachtlijst om enkele maanden behandeld te worden. Veel zin heeft hij hier echter niet in omdat hij zijn hond gaat missen”, aldus zijn vader. Het parket neemt genoegen met een werkstraf. “Zo heeft hij iets te doen en kan hij structuur brengen in zijn leven”, aldus de procureur. Uitspraak op 25 september.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.