Mama van twee is Vlaams-Brabantse Starter van het Jaar

Evelien Coppens (links) van Lilalou Biscuit valt in de prijzen.
jvi Evelien Coppens (links) van Lilalou Biscuit valt in de prijzen.
Evelien Coppens (43) van Lilalou Biscuit uit Dilbeek is door zelfstandigenorganisatie Unizo uitgeroepen tot Vlaams-Brabantse Starter van 2019. Ze biedt met haar koekjes een gezond vieruurtje aan voor kinderen.

Evelien is mama van twee kinderen en wou gezonde tussendoortjes op de markt brengen. Haar bedrijf, Lilalou Biscuit, werd op 1 september 2019 opgericht in samenwerking met de UGent, een productontwikkelaar en een kinderarts. De koekjes zijn ondertussen al in meer dan 200 verkooppunten in ons land te koop. Dit jaar wil ze uitbreiden naar Nederland en er zullen ook nieuwe smaken worden toegevoegd aan het gamma.

De jury van Unizo verkoos Evelien tot Vlaams-Brabantse Starter van het Jaar omdat zij een antwoord biedt op een actueel maatschappelijk thema, namelijk gezonde en verantwoorde tussendoortjes voor kinderen. “Ze besteedde heel veel zorg aan de voorbereiding van haar product, met een uitgebreid marktonderzoek. Het concept werd bovendien uitgewerkt in samenspraak met kinderen, zij werden uitdrukkelijk betrokken doorheen het hele ontwikkelingsproces. Kinderen zijn inmiddels ook de ambassadeurs van Lilalou en dragen zo mee de boodschap uit”, aldus de jury.