Logeconcert met Willy Vander Biest voor bewoners Parkresidentie Wivina

De bewoners van Parkresidentie Winvina kregen bezoek van zanger Willy Vander Biest.
Mozkito De bewoners van Parkresidentie Winvina kregen bezoek van zanger Willy Vander Biest.
Zanger Willy Vander Biest uit Gooik trekt er al enige tijd met zijn gitaar op uit. Zo was hij woensdagmiddag op bezoek bij Parkresidentie Wivina in Dilbeek. De bewoners en personeelsleden van het rusthuis genoten van het optreden vanop hun eigen balkon.

Willy wil de geïsoleerde bewoners van rusthuizen en andere zorgcentra een hart onder de riem steken met een streepje muziek. De directie zorgde voor een verrassing van formaat, want de bewoners wisten tot enkele uren ervoor nog van niets. Ze kregen een prachtig logeconcert waarbij de bewoners vanop hun terras konden genieten van een streepje muziek samen met een glaasje bubbels en hapjes. 

Deugddoende afleiding

De 40 bewoners waren merkbaar erg opgetogen en genoten ten volle van het parkuitzicht en de zon. “Een deugddoende afleiding in deze zware tijd”, vertelt Bruno Van de Voorde. “De culturele wereld heeft al zo veel voor ons en de inwoners kunnen betekenen.” In het woonzorgcentrum houdt men zich strikt aan de maatregelen waardoor het virus tot nu toe nog is buiten gebleven. “Maar de tijd brak aan om te zorgen voor wat noodzakelijk entertainment. De bewoners worden hier op handen gedragen”, lacht Bruno. “Deze generatie senioren heeft ons het leven geschonken en het is nu onze taak om hen te beschermen. Rimpels zijn niet zomaar rimpels, maar strepen die ze hebben verdiend.”

Bruno voegt ook nog toe dat het dankzij de Orphea groep is dat het zorgcentrum tot een veilige haven behoort. “Zij leveren enorm veel materialen en leiden de medewerkers op tot gebruik van het materiaal en de maatregelen.”

Winvina kreeg bezoek van Willy Vander Biest
Mozkito Winvina kreeg bezoek van Willy Vander Biest