Jongen (15) ontsnapt uit instelling en steekt 500 balen gedroogd gras in brand

De balen graskuil konden maar moeilijk geblust worden.
Mozkito De balen graskuil konden maar moeilijk geblust worden.
Een 15-jarige jongen heeft bekend dat hij verantwoordelijk was voor de brand van vijfhonderd grote balen graskuil. De jongen, die kampt met een mentale achterstand, was ontsnapt uit een instelling. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het vuur werd donderdag even na 17 uur ter hoogte van de Roomstraat in Itterbeek opgemerkt. Een dikke rookpluim steeg op vanuit de honderden balen graskuil of voordroog. Het ging om ingepakt gras dat net niet zo hard gedroogd is als hooi en veel gebruikt wordt als voedsel voor runderen en paarden.

Toen de brandweer arriveerde, stond het grootste deel van de balen al in brand. Aanvankelijk werd gedacht aan zelfontbranding, maar het gedrag van een tiener die gefascineerd naar de brand stond te kijken viel brandweer en politie op. Hij werd opgepakt en bekende dat hij de balen in brand had gestoken. Hij zei dat een vriend hem had geholpen, maar die ontkende elke betrokkenheid. 

“Het parket vordert vandaag om hem in een gesloten instelling te plaatsen”, aldus Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde. Zowel de brandstichter als de vriend die hij als medeplichtige aanwees, verbleven al in een instelling voor jongeren met leerstoornissen en gedragsproblemen in Schepdaal. 
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Josepha Van Vlaanderen

  Het is nog niet warm genoeg!! Andere directeur in die instelling aub! Zotten moeten binnen blijven!

 • Carl Parker

  Ontslag van de directeur van de instelling, hij/zij kan het niet.

 • herman van cauter

  Ondanks vele gepeperde rekeningen voor het natte-vinger onderzoek van de psychiaters, is deze persoon verloren voor de maatschappij !

 • Guy Van Severen

  Enkel in België mogelijk ! Gesloten=open instelling !

 • Jos Plessers

  De ouders mogen alles betalen of de instelling ?