Installatievergadering verloopt vlot: nieuwe bestuursploeg kan aan de slag

Ere-burgemeester Stefaan Platteau (links) wordt voor een jaar gemeenteraadsvoorzitter. Willy Segers (rechts) blijft de komende zes jaar burgemeester.
Mozkito Ere-burgemeester Stefaan Platteau (links) wordt voor een jaar gemeenteraadsvoorzitter. Willy Segers (rechts) blijft de komende zes jaar burgemeester.
Donderdagavond vond de installatievergadering plaats van de nieuwe Dilbeekse gemeenteraad. Willy Segers (N-VA) werd officieel aangesteld als burgemeester.

Segers begint zo aan zijn tweede ambtstermijn als burgemeester. Hij krijgt de steun van Open Vld, met wie hij een coalitie vormt. Naast burgemeester Segers bestaat het college uit schepenen Luc Deleu (Open Vld), Diane Van Hove (N-VA), Linda Janssens (Open Vld), Stijn Quaghebeur (N-VA), Paul Vanden Meerssche (Open Vld) en Anneleen Van den Hout (N-VA). Walter Zelderloo (Open Vld) wordt voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst.

Gemeenteraadsvoorzitter Platteau

Voor ere-burgemeester Stefaan Platteau was het eveneens een speciale avond. Hij werd aangesteld als gemeenteraadsvoorzitter. Platteau geeft in 2020 zijn mandaat door aan partijgenoot Michel Valkeniers. “Ik ben ontzettend fier dat men mij als gemeenteraadsvoorzitter aanduidde”, aldus Platteau. “Ik mag Karina Peeters — die het voortreffelijk deed — opvolgen. Ik ga proberen om het even goed te doen als mijn voorganger.” Tijdens de zitting legden ook alle gemeenteraadsleden hun eed af. Afsluitend was het de beurt aan de OCMW-raadsleden. Na een klein uurtje was de installatievergadering volledig afgerond.

Stefaan Platteau volgt Karina Peeters op als gemeenteraadsvoorzitters. Peeters gaf nog een kleine attentie aan haar opvolger.
Mozkito Stefaan Platteau volgt Karina Peeters op als gemeenteraadsvoorzitters. Peeters gaf nog een kleine attentie aan haar opvolger.
Alle gemeenteraadsleden legden de eed af tijdens de installatievergadering.
Mozkito Alle gemeenteraadsleden legden de eed af tijdens de installatievergadering.
Alle gemeenteraadsleden legden de eed af tijdens de installatievergadering.
Mozkito Alle gemeenteraadsleden legden de eed af tijdens de installatievergadering.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.