Het Pajottenland pronkt tussen ski-oorden op nationale televisie

Op kerstdag pronkte de Kesterheide tussen de verschillende winterbeelden op de VRT-zenders.
rv Op kerstdag pronkte de Kesterheide tussen de verschillende winterbeelden op de VRT-zenders.
Wie in de voormiddag afstemt op Eén of Canvas, kan al eens beelden bewonderen van bekende ski-oorden. En voortaan zitten daar nu ook idyllische vergezichten uit het Pajottenland bij, in het kader van het Bruegeljaar.

Op kerstdag zagen kijkers tijdens ‘Winterbeelden’ mooie plaatjes verschijnen uit het Oostenrijkse Berwang, het Duitse Oberstaufen en München. Maar ook de Gooikse Kesterheide kwam prachtig in beeld. Dat is te danken aan een overeenkomst die Pajottenland+ sloot met Feratel, het bedrijf dat de beelden aanlevert. Met die overeenkomst hoopt Pajottenland+ de streek bekender te maken bij het brede publiek, nu 2019 uitgeroepen is tot Bruegeljaar. Het is volgend jaar immers 450 jaar geleden dat de kunstschilder overleed.

“Dit is een unieke kans om onze streek op de kaart te zetten, zowel op vlak van toerisme als ter promotie van onze Pajotse producten”, zegt Michel Doomst, voorzitter van Pajottenland+. “Intussen zien we dat streekorganisaties, plaatselijke verenigingen en gemeentebesturen werk maken van Bruegelse evenementen en activiteiten.”

“Veel toeristische trekpleisters en steden in Vlaanderen maken gebruik van de promotiekanalen die Feratel aanbiedt”, aldus Jos Huwaert, coördinator van Pajottenland+. “Voor onze streek is het belangrijk dat we in 2019 een aantal zaken rond Bruegel extra in de verf kunnen zetten via de tv-beelden en digitale kanalen van Feratel. Dan denk ik in de eerste plaats aan het Bruegels Fietsfeest op 23 juni 2019. Naast Bruegel gaan we in de komende twee jaar ook andere grote evenementen kunnen promoten, alsook bepaalde acties van lokale producenten, horeca en dienstverleners die rond het merk ‘Pajottenland’ werken. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de Pajotse opendeurdag die we op de eerste zondag van juni 2019 plannen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.