Herinrichting centrum start pas in februari

De uitwerking van het Dilbeekse masterplan wordt met drie maanden uitgesteld. Begin februari zouden de werken starten. Aannemer Wegebo/Colas wilde alle werken uitstellen door personeelstekort. "Toch zal de vooropgesteld timing gerespecteerd worden", schepen van Openbare Werken Stijn Quaghebeur (N-VA).

De start van de herinrichting van de Dilbeekse kern stond op 20 november ingepland. In een eerste fase zou de Spanjebergstraat onder handen genomen worden. Daarna volgen onder meer nog werken in de Verheydenstraat - de winkelstraat van Dilbeek. Maar op vraag van aannemer Wegebo/Colas stelt de gemeente de werken nu met drie maanden uit. Pas begin februari komt alles op gang.

"Te weinig ploegen"

"Aannemer Wegebo/Colas heeft ons een week geleden de vraag gesteld om de werken te kunnen uitstellen", zegt schepen Quaghebeur. "Door een grote activiteit op andere werven zijn er te weinig ploegen beschikbaar om te kunnen starten in Dilbeek. Het gemeentebestuur ging in op die vraag, maar we hebben wel enkele voorwaarden gesteld. Zo willen we onder meer dat de afgesproken timing nageleefd wordt. De Spanjeberg - en Kasteelstraat gaan voor het bouwverlof afgewerkt zijn. Na de zomer worden de werken in de Verheydenstraat aangevat. Voor Dilbeek is dit dus een goede situatie. Het masterplan wordt op een kortere tijd afgewerkt, dus zal er minder hinder zijn voor de inwoners. De aannemer zal met verschillende ploegen werken om de timing te respecteren."

Voorjaar 2019

Een nieuwe begindatum voor de uitwerking van het masterplan is nog niet gekend. Schepen Quaghebeur schat dat de werken begin februari kunnen aanvatten. In het voorjaar van 2019 moeten de werken afgerond zijn. Het gemeentebestuur voorziet een budget van 4,8 miljoen euro voor de hertekening van het centrum. (MEN)