Handelaars stellen eindejaarsactie voor (en zoeken oplossing voor senioren)

De handelaars stellen hun eindejaarsactie voor.
Foto Mozkito De handelaars stellen hun eindejaarsactie voor.
De Dilbeekse Unie van Ondernemers heeft de eindejaarsactie voorgesteld. Van 12 tot 31 december kunnen klanten een reis naar de Caraïben winnen. Voor de senioren, die zich door het online systeem benadeeld voelen, wordt een oplossing gezocht.

De eindejaarsactie van DUO Dilbeek is intussen al even traditie. Alle deelnemende handelaars verloten geschenkencheques, samen meer dan 5.000 euro waard. De hoofdprijs is een reis naar de Caraïben voor twee personen. Dit jaar nemen meer dan vijftig lokale handelaars deel aan de actie.

Geen krasloten meer

Maar er kwam deze week kritiek van senioren, die zich door het nieuwe systeem buitengesloten voelen. De actie maakt voor het eerst geen gebruik meer van krasloten, maar van genummerde inschrijvingsformulieren die geregistreerd moeten worden via de website van DUO Dilbeek. Het probleem is dat heel wat senioren niet vertrouwd zijn met computers en het internet. "Ze hebben een punt", zegt Guido Kestens, voorzitter van DUO Dilbeek. "En we gaan zeker een oplossing zoeken. We denken eraan om verenigingen op te roepen om een speciale namiddag te organiseren, waar senioren dan hun tombolanummers kunnen ingeven."


De trekking vindt plaats op vrijdag 19 januari, tijdens de nieuwjaarsreceptie in CC Westrand. Alle winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht. (MEN)