Gemeenteplein gedeeltelijk autovrij vanaf 25 juni: "Mogelijk krijgt dit proefproject een vervolg”

Vanaf dinsdag 25 juni wordt een deel van het gemeenteplein autovrij.
Google Maps Vanaf dinsdag 25 juni wordt een deel van het gemeenteplein autovrij.
Vanaf dinsdag 25 juni wordt een deel van het gemeenteplein autovrij. Dat bevestigt mobiliteitsschepen Stijn Quaghebeur (N-VA). De zone tussen de horecazaken en de speeltuin zal tot zondag 1 september niet bereikbaar zijn voor voertuigen.

Het autoluwe gemeenteplein moet een boost geven aan de verschillende handelszaken in het centrum. “Niet heel het gemeenteplein wordt afgesloten. Enkel de zone tussen de horecazaken en de speeltuin zal onbereikbaar zijn”, zegt schepen Quaghebeur. “Wie van de Baron de Vironlaan komt, zal een kleine omweg moeten maken. Het kasteel en de zone daarrond blijven bereikbaar voor automobilisten.”

Masterplan

In het masterplan stonden al plannen om het volledige gemeenteplein autoluw te maken. De herinrichting van het plein, dat de komende jaren op de agenda staat, moet automobilisten zoveel mogelijk weghouden. “In het masterplan is opgenomen om deze zone verkeersvrij te houden, de zone rond het gemeenteplein verkeersluw. Daar zal enkel plaatselijk verkeer mogelijk zijn. Het proefproject is dus een goede aanleiding om één en ander op het terrein uit te testen in aanloop van een mogelijke definitieve situatie.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Leen Ots

    Eerst minder parkeerpkaatsen... Nu autovrij... Er worden parkeerplaatsen voorzien voor electische wagens die amper gebruikt worden maar de mindervaliden die worden in de kou gezet! Dilbeek is geen stad maar een kleine stadskern! Is dat een boost voor de handelaars? Niet iedereen is nog mobiel om te voet of met de fiets om tot bij de handelaars te raken.. Je maakt het de kleine zelfstandige nog moeilijker om het hoofd boven water te houden.