Exclusief voor abonnees

Familie van Hubertine (90), die overleed aan coronavirus, doet oproep: “We zoeken man die haar filmde toen ze naar ons zwaaide. Het zijn de laatste beelden van haar”

De familie maakte deze foto van een zwaaiende oma ‘Tinneke’.
RV De familie maakte deze foto van een zwaaiende oma ‘Tinneke’.
Hubertine Moors (90), bij vrienden en familie beter gekend als ‘Tinneke’, is woensdag bezweken aan het coronavirus in woonzorgcentrum Dilhome. De familie van Hubertine is nu op zoek naar de laatste videobeelden van hun geliefde oma, die werden gemaakt door een voorbijganger. Wie informatie heeft over de man, kan haar kleindochter Cindy bereiken via cindy.egyed@gmail.com. 

Hubertine verbleef in Orelia Dilhome, het woonzorgcentrum op de Baron de Vironlaan in Dilbeek. Op vrijdag 17 april sloeg het noodlot genadeloos toe en is Hubertine ziek geworden. Op zaterdag 18 april werd er bij haar Covid-19 vastgesteld. Vanaf dan ging het allemaal heel snel. Op woensdag 22 april is ze gestorven aan het virus. “Precies één week voor ze stierf, op 14 april, zijn mijn ouders en ikzelf haar nog gaan bezoeken tijdens onze wandeling”, vertelt kleindochter Cindy. “We konden niet weten dat dit de laatste keer zou zijn dat we onze sterke oma bij bewustzijn zouden zien. Er was toen nog geen vuiltje aan de lucht en van corona was nog helemaal geen sprake.”

Je hebt 28% van dit artikel gelezen