Dilbeekse student wint grootste hackathon van het land

Student Nico Nurski (links) won een VR-headset tijdens de hackathon.
RV Student Nico Nurski (links) won een VR-headset tijdens de hackathon.
Nico Nurski, een 26-jarige student toegepaste informatica aan hogeschool Odisee, heeft een prijs gewonnen in de categorie Business Intelligence en SAP op Hack The Future, de grootste hackathon van ons land.

Hack the Future vond plaats in het Edegemse Fort 5, dat gespreid over twee dagen maar liefst 460 hackers ontving. Zo’n hackathon is een bijeenkomst van software ontwikkelaar. “Het concept van Hack the Future is eenvoudig maar sterk”, vertelt Nico, die in Groot-Bijgaarden woont. “Via allerlei digitale uitdagingen moeten we een vlag zien te vangen. We krijgen daarbij verschillende opdrachten met hints. Creatief en out-of-the-box denken zijn essentieel, net als kennis van de programmeertaal Java. Zo’n hackathon is dus een ideaal moment om onze leerstof in realiteit om te zetten.” Nico kreeg een Virtual Reality-headset als prijs mee naar huis. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.