Dan toch geen trajectcontrole op Ninoofsesteenweg

De Vlaamse overheid maakt voorlopig een kruis over trajectcontrole op de Ninoofsesteenweg. "Ik voel me bedrogen", reageert korpschef Marc Hellinckx van politiezone Pajottenland.

De gemeentebesturen van Dilbeek, Lennik en Roosdaal, en de bevoegde politiezones Dilbeek, Pajottenland en TARL zaten in de voorbije maanden samen rond de tafel om de mogelijkheid van trajectcontrole op de Ninoofsesteenweg (N8) te bespreken. De drukke steenweg is vaak het toneel van verkeersongevallen, wat een stevig argument is voor trajectcontrole. Maar Marc Hellinckx, korpschef van de zone Pajottenland, kreeg nu een negatief antwoord van de Vlaamse overheid.

Politiek verhaal

"Ik voel me bedrogen", zegt hij. "Iedereen was bereid om mee te stappen in het verhaal, en toch wordt het nu afgevoerd. Ik vermoed dat het eerder om een politiek verhaal gaat. Oost-Vlaanderen heeft slechts één trajectcontrole, de rest is 'toevallig' in Antwerpen te vinden. Vorig jaar zouden we een subsidie krijgen voor trajectcontroles in Lennik en Herne. Maar op het einde trok de Vlaamse overheid zich terug, terwijl de politiezone 220.000 euro in deze projecten investeerde. Dat is niet niks. Daarbovenop gaan de meeste boetes naar kas van de Vlaamse overheid. Wij kunnen onze investering dus niet terugverdienen."


Hellinckx blijft erbij dat er dringend iets gedaan moet worden aan de Ninoofsesteenweg. "De analoge camera's moeten vervangen worden. Als iedere gemeente meedoet, kan dat snel gaan. Maar het project blijft maar aanslepen." Enig lichtpuntje voor de zone Pajottenland: volgende week worden de camera's in de Jozef van den Bosschestraat in Lennik geïnstalleerd. Die zijn geschikt voor trajectcontrole. (MEN)