Buurtrestaurant Nieuwenbos opent de deuren

Buurtrestaurant Nieuwenbos opent de deuren
Mozkito Buurtrestaurant Nieuwenbos opent de deuren
Op de Welzijnscampus is restaurant Nieuwenbos geopend. Het buurtrestaurant moet een gezonde en betaalbare maaltijd aanbieden. 

Buurtrestaurant Nieuwenbos moet verschillende lagen van de bevolking aanspreken om een gezonde maaltijd op een betaalbare manier aan te bieden. Sense, een cluster van horeca-exploitaties, zal het restaurant uitbaten. In totaal zullen tien mensen er werken. "Die personen worden geactiveerd en komen zo de sociale tewerkstelling ten goede", zegt OCMW-voorzitster Lies Vereecke (DNA!). "Hierbij kunnen ze doorstromen naar een job in de reguliere economie. Daarnaast moet het buurtrestaurant er voor iedereen zijn en zorgt het voor een sociale mix." Volwassenen met een participatiepas betalen 3,5 euro voor een maaltijd, kinderen onder de 12 jaar met een pas van het OCMW geven 1 euro. Het normale tarief bedraagt 9 euro. Zestigplussers betalen 6,8 euro, kinderen 5 euro. "In dit buurtrestaurant moet niemand reserveren", zegt schepen van Senioren Diane Van Hove (N-VA). "Iedereen is welkom van maandag tot vrijdag van 11.30 uur en 14 uur. De Welzijnscampus is eveneens makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.