Bestelwagen zakt in zinkgat na waterlek

Een bestelwagen zakte met het rechtervoorwiel in een zinkgat.
Foto Mozkito Een bestelwagen zakte met het rechtervoorwiel in een zinkgat.
Een kleine bestelwagen is zaterdagochtend in de Verheydenstraat met het rechtervoorwiel in een klein zinkgat gezakt. De instorting kwam er nadat een groot waterlek de aarde onder het asfalt deed wegspoelen. Pas na drie uur kon de watertoevoer afgesloten worden. Het is al het derde waterlek op nog geen week tijd.

Sophie Van Hoorebeek van Nieuwkuis Clery Shop merkte de verzakking 's ochtends rond 9.30 uur op. "Maar waarschijnlijk ontstond het lek vrijdagnacht al", vertelt ze. "We zagen plots hoe de bestelwagen weggezakt was. De Volkswagen hebben we in bruikleen gekregen van garage Heremans. Pas rond 12.30 uur was het lek gedicht." Het water spoot onder zeer hoge druk uit de leiding. De watertoevoer voor de woningen en handelszaken kwam niet in het gedrang. Maar dat was woensdag anders. "Toen was er 's ochtends ook een lek", aldus Sophie. "Toen hebben wij tot donderdagochtend zonder water gezeten. Er werd bij de herstelling nog een ander lek ontdekt. Het eerste lek ontstond vermoedelijk bij het plaatsen van nieuwe leidingen, de week voordien."

Oude leidingen weg

De werken kaderen in het masterplan om het centrum van de gemeente volledig te vernieuwen. De oude loden leidingen werden toen geraakt. "Zelf ben ik niet op de hoogte, maar het kan uiteraard altijd gebeuren", vertelt Stijn Quaghebeur (N-VA), schepen van Openbare Werken. "Binnenkort zullen de oude leidingen wel uit dienst genomen worden en wordt er overgeschakeld op de nieuw geplaatste leidingen. Sinds de start van de werken is het de eerste keer dat ik iets verneem over 'grote' incidenten." (TVP)