Autodief vrijwel meteen klemgereden

De lokale politie van Dilbeek heeft woensdagochtend een autodief klemgereden op de Ninoofsesteenweg.


"De politie werd 's ochtends gecontacteerd voor de diefstal van een voertuig", verklaart Gilles Blondeau, woordvoerder bij het parket Halle-Vilvoorde. "Het slachtoffer had de motor laten draaien, terwijl die persoon binnen nog vlug iets ging halen. Op dat moment ging er iemand met de wagen vandoor."


De eigenaar contacteerde onmiddellijk de politie en een patrouille die in de buurt was stootte op de wegvluchtende dief op de Ninoofsesteenweg.


"Aan het stuur zat een dertigjarige man, die illegaal in ons land verblijft", weet Blondeau. "Hij staat wel gekend voor diefstallen."


Na onderzoek werd op de achterbank van de wagen een televisie aangetroffen, maar de eigenaar van de wagen beweert dat die niet van hem is. "Vermoedelijk werd deze dus ergens gestolen, al wordt daar nog verder onderzoek voor verricht", besluit Blondeau.


Mogelijk had de verdachte dus net ergens ingebroken en zag hij zijn kans schoon om snel weg te vluchten toen hij de wagen met draaiende motor onbeheerd zag staan. De dief werd gisteren voor de onderzoeksrechter geleid, maar het is niet duidelijk of die de verdachte liet aanhouden. (TVP)