“Waarheid komt uit een kindermond”, dochtertje verklikt papa na ongeval met vluchtmisdrijf

De politierechtbank in Halle.
Mozkito De politierechtbank in Halle.
Een man stond deze week terecht in de Halse politierechtbank na een ongeval met vluchtmisdrijf in juni 2017 in Dilbeek. De man raakte bij een manoeuvre met zijn trekhaak een andere wagen. Het dochtertje dat alleen thuis was vertelde alles spontaan aan de politie toen die aan de deur stond.

Het ongeval gebeurde op 19 juni 2017 in Dilbeek. De man zou bovendien nog teruggekeerd zijn naar de plaats van het ongeval omdat hij vermoedde dat hij iets had geraakt, maar zou de zaak dus zo gelaten hebben. Er werd echter aangifte gedaan door de tegenpartij en toen de politie aan de deur stond om verhaal te halen deed het dochtertje open. “Zij wachtte op haar ouders die niet thuis waren”, zei politierechter Dina Van Laethem. “Maar ze vertelde spontaan over het ongeval en dat ze van mama en papa moest zwijgen. De waarheid komt uit een kindermond.” De advocaat repliceerde dat de dochter enorm rechtschapen is. “Daar gaat het niet over”, antwoordde de rechter. “Als dit de manier is waarop we kinderen opvoeden dan zitten we goed voor de komende twintig jaar. Het gaat mij vooral over het gedrag van de man op het moment zelf. Ik had hem graag voor mij persoonlijk zien verschijnen.” De man kreeg een boete van 1.600 euro waarvan de helft met uitstel en een rijverbod van een maand. 

LEES OOK:  Kind verklapt cannabisplantage op de opvang: “Papa heeft groene plantjes op zolder”
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tina Colpaert

  Je leert u kind niet te liegen dus pech voor de vader

 • Pierre Jacobs

  Er is niet een reactie die vluchtmisdrijf goed praat Mr Devillé. Er is alleen gezegd dat de verklaring van dat kind een reukje heeft. De wet moet toegepast worden zonder ze te interpreteren naargelang de persoon.

 • Claude Sanders

  En ja Papa niet boos zijn op jouw dochtertje zij heeft juist gehandeld ook al heeft zij niet gedacht daarmee haar vader te treffen,het is tenslotte een kind.U zou juist fier moeten zijn op jouw kind !!!!

 • leen hanssens

  Een minderjarig kind alleen ondervragen, mag niet.

 • Marc Spandel

  Ach, je moest eens weten hoeveel keer 'parkeerders' in onze straat tegen andere auto's aanbotsen tijdens hun manoeuvres. Er zijn er die speciaal daarvoor een trekhaak aan hun auto monteren om zélf geen schade te lijden. Parkeersensoren of niet... ze bonken tegen een ander zijn/haar auto, tot ze er tussen kunnen zonder enig respect voor andermans goed! Als al die 'vluchtmisdrijven' hier moesten bestraft worden... Amaai!