“Misplaatste grap”: 19-jarige beschiet Café Groot Genoegen met luchtdrukgeweer

Mozkito
Een 19-jarige man heeft zaterdagnacht café Groot Genoegen in Dilbeek beschoten met een luchtdrukgeweer. Hij deed dit vanuit een auto en bracht schade toe aan de glazen omheining en een geparkeerde auto. Er vielen gelukkig geen gewonden.

De feiten speelden zich zaterdagnacht af aan het gemeentehuis van Dilbeek. “Vanuit een voorbijrijdende auto werd in de richting van café Groot Genoegen geschoten met een luchtdrukgeweer”, zegt Sabine Lievens, woordvoerster bij het parket Halle-Vilvoorde. “Hierdoor was er lichte schade aan de glazen omheining van het café en aan een auto die in de buurt geparkeerd stond. Deze vertoonden een inslag van een klein projectiel.”

Misplaatste grap

Getuigen konden aan de politie een beschrijving van de auto geven en het voertuig werd later op de avond onderschept. “Het gebruikte luchtdrukgeweer werd ook aangetroffen”, gaat Lievens verder. “Aan boord zaten twee mannen van 19 en 36 jaar. Uit onderzoek is gebleken dat de jongste verdacht heeft geschoten en hij doet de feiten af als een misplaatste grap.”

Onderzoeksrechter

Het parket stelde beide verdachten ter beschikking van de onderzoeksrechter op verdenking van dracht van een vrij verkrijgbaar wapen zonder wettige reden aan te tonen en bedreigingen met gebaren of zinnebeelden. “De man die de feiten pleegde kreeg voorwaarden opgelegd en mocht beschikken”, besluit de woordvoerster. “De tweede verdachte bleek niet betrokken te zijn bij de feiten en werd door de onderzoeksrechter niet in verdenking gesteld.” 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Guy Van Severen

    19 jarige met een groot licht !